Schimbarea caroseriei (RAR)

 Autovehicul inmatriculat in Romania la care s-a schimbat caroseria 

Daca din diferite motive (accident, stare deteriorata etc.) trebuie sa inlocuiti caroseria existenta cu alta va trebui sa va prezentati la R.A.R. pentru a se poansona seria de sasiu pe noua caroserie.

Inainte de a face schimbarea va trebui sa va prezentati la R.A.R., fara o programare prealabila,  cu autovehiculul cu caroseria originala (tractat sau pe platforma daca este necesar) unde se vor face fotografii si se vor elibera documente din care sa rezulte ca s-a facut verificarea seriilor autovehiculului. Numai dupa aceasta se va schimba caroseria. Cel mai bine este sa faceti aceasta intr-un service autorizat si agreat de R.A.R.

Dupa ce s-a facut schimbarea va deplasati din nou la R.A.R. cu autovehiculul, fara programare,  cu urmatoarele acte:

1.Cartea de Identitate a Vehiculului-original si copie

2. Actul de provenienta a caroseriei

3. Declaratia de conformitate de la service-ul autorizat de R.A.R. care a executat lucrarea

4. Actul de identitate al solicitantului, astfel :

  • Persoane fizice : Buletin/Cartea de Identitate:  în original şi în copie.
  • Persoane fizice autorizate : Buletin/ Cartea de Identitate in original si copie, Certificatul de Inregistrare Fiscala in copie pentru facturare
  • Persoane juridice : Certificatului de Inregistrare al societatii: in copie pentru facturare

Pentru persoanele juridice : Delegatie din partea societatii si copia si actului de identitate al delegatului. Delegatul trebuie sa aiba actul de identitate original la el..

Pentru persoanele fizice : Procură autentificata la notar, daca se prezinta alta persoana in locul proprietarului. In aceasta situatie imputernicitul va trebui sa aibe la el actul sau de identitate in copie si original.

Persoana care se prezinta la R.A.R. (proprietar sau delegat) trebuie sa aiba domiciliul in localitatea unde se face aceasta operatie.

R.A.R. poansoneaza seria de sasiu pe noua caroserie si face mentiune in Cartea de Identitate a Vehiculului.

Alte articole cu subiectul: Alte articole din sectiunea: Operatiuni la RAR