Incheierea unui contract de leasing (UT)

Inmatricularea unui utilaj, tractor la sfarsitul unui contract de leasing  de catre fostul utilizator al contractului de leasing

La sfarsitul contractului de leasing va trebui sa va deplasati la consiliul local de domiciliu, pentru a face inmatricularea pe numele dvs. Documentele solicitate pot fi diferite de la un consiliu la altul dar in general, in practica pot exista doua situatii :

A. Societatea de leasing a facut radierea si veti primi: Factura finala/de valoare reziduala si o copie a deciziei de radiere emisa de consiliul local de domiciliu al firmei de leasing.

Pentru inmatriculare va trebuia sa prezentati urmatoarele acte:

1.  Fisa de inregistrare, se completata cu datele solicitantului si ale vehiculului

2. Actul de identitate al solicitantului, astfel :

  • Persoane fizice : Buletin/Cartea de Identitate :  în original şi în copie.
  • Persoane fizice autorizate : Buletin/ Cartea de Identitate in original si copie, Certificatul de Inregistrare Fiscala in original si copie
  • Persoane juridice : Certificatului de Inregistrare al societatii: in original si copie

 

3. Pentru persoanele juridice : Delegatie din partea societatii si originalul si copia actului de identitate al delegatului.

4. Pentru persoanele fizice : Procură autentificata la notar, daca se prezinta alta persoana in locul proprietarului. In aceasta situatie imputernicitul va trebui sa aibe la el actul sau de identitate in copie si original.

5. Actul de proprietate asupra utilajului-Factura finala/de valoare reziduala-in original si copie

6. Decizia de radiere emisa de consiliul local al firmei de leasing-copie

7. Pentru Bucuresti : Dovada efectuarii inspectiei tehnice (Atestatul) , pe care sa se mentioneze ca vehiculul este apt de a circula pe drumurile publice si nu prezinta pericol pentru poarticipantii la trafic- emisa de dealer sau de un service autorizat – copie

8. Dovezile de plata a celor patru taxe: vezi Inmatricularea utilajelor de constructii
B. Societatea de leasing nu a facut radierea situatie in care veti primi doar Factura finala/de valoare reziduala. In aceasta situatie veti prezenta aceleasi acte ca mai sus, dar in locul Deciziei de radiere  veti pune Certificatul de inregistrare al utilajului– in original. Daca inmatricularea se face in aceiasi localitate in care a fost inmatriculat pe firma de leasing, nu veti mai achita taxa privind plata contravalorii placutei cu numarul de inregistrare-se pastreaza numere de inregistrare.

Alte articole din sectiunea: Utilaje de constructii, tractoare etc