Incheierea contractului de leasing (APL) (EV) (CO)

Pentru a putea sa isi inscrie autovehiculul pe numele sau la sfarsitul unui contract de leasing, fostul Utilizator trebuie sa treaca pe la organul fiscal unde a declarat autovehiculul la inceputul contractului de leasing si sa revizeze fisa de inmatriculare. Pentru aceasta  va trebui sa prezentati actele necesare comune cu urmatoarele precizari:

1. Nu este necesara completarea Declaratiei si nici copia Cartii de Identitate a Vehiculului

2. Fisa de inmatriculare va fi primita de la firma de leasing cu care ati avut contractul, si trebuie completata astfel :

  • in caseta B  cu datele dumneavostra
  • in caseta D cu datele firmei de leasing

3. Documentul care atestă dreptul de proprietate  este reprezentat de  Factura de valoare reziduala sau cea de inchidere a contractului de leasing, primita de la firma de leasing, in care trebuie trecute obligatoriu marca si seria de sasiu a autovehiculului-copie si original

Pe langa actele necesare comune mai trebuie sa adaugati:

4. Certificatul de atestare fiscala  primit de la firma de leasing din care sa rezulte ca aceasta nu are datorii – copie legalizata sau original. Certificatul fiscal (copia legalizata sau original) va fi retinut de catre administratia locala, si de aceea trebuie sa faceti o capie xerox a acestuia care va va trebui la inmatricularea la Biroul Inmatriculari.

 

Nota
Potrivit OUG 195/2002, fostul Utilizator este obligat sa revizeze fisa de inmatriculare si sa solicite schimbarea Certificatului de Inmatriculare la Biroul Inmatriculari  in maxim 30 de zile calendaristice de la data emiterii  Facturii de valoare reziduala sau de incheiere a contractului.

Alte articole din sectiunea: Contracte de leasing