Duplicatul placutelor de inmatriculare (BI) (DU)

Daca din diverse motive nu mai aveti una/ambele placute cu numere pentru obtinerea duplicatului va trebui sa depuneti la Biroul Inmatriculari un dosar care sa contina :

1. Cererea tip din partea solicitantului.

2. Cartea de Identitate a Vehiculului: în original şi în copie

3. Declaratia solicitantului unde se specifica  disparitiei placutei/placutelor cu numere prin pierdere sau furt. In cazul furtului trebuiesc si copii ale documentelor de declarare si constatare a furtului de catre organele abilitate.

Daca solicitantul este persoana juridica Declaratia va fi data de persoana din firma careia i s-a intamplat evenimentul care a dus la disparitie.

4. Actul de identitate al solicitantului, astfel :

  • Persoane fizice: Buletin/Cartea de Identitate :  în original şi în copie.
  • Persoane fizice autorizate: Buletin/ Cartea de Identitate in original si copie, Certificatul de Inregistrare Fiscala in copie
  • Persoane juridice: Certificatului de Inregistrare al societatii: in copie

5. Pentru persoanele juridice: Delegatie din partea societatii si copia si actului de identitate al delegatului. Delegatul trebuie sa aiba actul de identitate original la el si este bine  sa aiba si stampila societatii.

6. Pentru persoanele fizice: Procură autentificata la notar, daca se prezinta alta persoana in locul proprietarului. In aceasta situatie imputernicitul va trebui sa aibe la el actul sau de identitate in copie si original.

Nota

Persoanele juridice: vor stampila si  semna: cererea, declaratia si  delegatia data reprezentantului firmei.  In general este bine, daca se poate, ca delegatul sa aiba stampila societatii la el.

Alte articole din sectiunea: Duplicate